Akyaka ve Deniz

Akyaka’da denize girebilmek için birçok nokta vardır. Aslında suyu gördüğünüz anda hemen ayakkabılarınızı çıkaracağınızı düşünüyoruz. Her an suya atlayabilirsiniz. Akyaka’da her noktada suya girebilirsiniz.
Biz sadece denize girilebilecek yerler konusunda size rehberlik edelim.


Akyaka Sahili – Akyaka Halk Plajı

Akyaka’da denize girmek için en çok tercih edilen noktadır. Akyaka Halk Plajı 250 metre uzunluğundadır. 15-20 metre genişliği vardır. Plajın alanı çok büyük değildir. Ama çevre ödülüne sahip “Mavi Bayraklı” özel bir kumsaldır.
Kumsal oldukça güzel doğal kumla kaplıdır. Kumsal ailelerin çocukları ile rahat edebileceği bir alandır. Ayrıca kıyıdan ayağınızı suya soktuğunuz yerden 20-25 metre ileri gittikten sonra derinleşmeye başlar. Yüzme bilmeyenler Akyaka halk plajında çok rahat ederler.  Halk plajı bedensel engelliler için çok uygun bir alandır. 2016 yılında “Engelsiz Plaj” olarak ilan edilmiştir. Yazın kumsala şezlonglar konmaktadır. Şezlonglar kiralanmaktadır. Kumsalın hemen arkasında kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı bu noktalardan karşılayabilirsiniz.
Akyaka Halk Plajı'nda şezlonglara uzanarak dalga sesleri içinde güneşlenebilirsiniz. Aman dikkat unutmayın Akyaka'nın sıcağı insanı çabuk çarpar.

Akyaka Sahili – Akça Pınar Plajı

Akyaka liman iskelesinin hemen karşısındaki kıyı kesimdir. Çok uzun bir kumsaldır. Bu kumsalın diğer ucunda “Uçurtma Sörfü” tesisleri bulunmaktadır. Kumsalın sonunda Akça Pınar plajı bulunmaktadır.  Bu sahile Kadın Azmağı üzerindeki tahta köprüyü geçerek ulaşabilirsiniz. Tahta köprünün bulunduğu noktada Kadın Azmağı suyu denizle birleşmektedir. Şezlong ve kafe imkânı diğer kumsala oranla daha azdır. Kumsal doğal haldedir. Deniz Halk Plajı’nda olduğu gibi sığdır, onlarca metre ilerledikten sonra derinleşmektedir.

Koy 72

Gökova A Tipi mesire yeri içinde denize girilebilecek birkaç nokta vardır. Koy 72 bu noktalardan biridir. Mesire, yürüyüş alanından çok sayıda merdiven ile denize inilir. Gökova körfezine hakimdir. Güzel görüntülerin resimlerini çekebilirsiniz. Koy 72’de su derindir ve kıyıdan hemen adım attığınız anda derinleşir. Ancak bu derin berrak suya deniz gözlüğünüzü takarak bakmanızı öneriyoruz. Akvaryumun içinde yüzdüğünüzü düşünebilirsiniz. Derin suda yüzmekten hoşlanıyorsanız eğer bulunmaz bir noktadır.

Albay Koyu

Koy 72’de olduğu gibi denize çok sayıda merdiven ile ulaşabilirsiniz. Su genellikle serindir. Koyun kıyısı çok derin değildir. Bu koyda da suya deniz gözlüğünüzü takarak girmenizi öneriyoruz. Su sığ olduğu için deniz dibinin güzelliğini görebilirsiniz.


Burun 30

Akyaka halk plajından rahatlıkla görülür. Plajın sağ kısmında çıkıntı yapan bir burundur. Koy 72 ve Albay koyu gibi alan sınırlı değildir. Plaj kısmına dönük kısmı ve Gökova Körfezi suyuna direk dalış yapabileceğiniz bir noktadır. Burun olması nedeni ile su derindir. Deniz dalgalı olabilir, su sıcaklığı ise değişkendir.


Bungalov Evleri Mevki

Akyaka orman kampı içinde bulunan bungalov evlerinin önüdür. Bu kısımda denize girilebilecek iki alan vardır. Bu alanlardan yararlanabilirsiniz. Su bu kısımda serindir.  


Çınar Plajı

Akyaka'nın merkezinden araba ile eski iskele yolu üzerinden gidilen Çınar Plajı on dakikalık uzaklıktadır. Yol tek yönlüdür. İlerden Akyaka yönüne dönüş yapılarak ulaşılır. Dönüş yolunun sağ tarafında yolun aşağısında kalır. Yapısı itibariyle küçük taşlardan oluşmuş bir taş plajdır. Kumu sevmeyenlerin tercih ettiği Çınar Plajı denize hâkim sakin bir noktadadır.
Çınar Plajı'nda denize girmek isteyenleri uyaralım, su kıyıdan birkaç metre sonra derinleşir. Özellikle yüzme bilmeyenlerin dikkat etmeleri gerekir. Yüzme bilenler derin denizin keyfini çıkarabilirler. Suyun o billur güzelliği eminiz sizi çok etkileyecektir. Çınar Plajı‘nın ortasından “Azmak” tatlı su kaynağı denize dökülmektedir.
Çınar Plajı suyu oldukça serindir. Taş toplamak isteyenler için bulunmaz bir noktadır. Çınar Plajı'ndaki işletmede yemek yiyebilir, sakin bir koyda şezlonga uzanarak dinlenebilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Hayıtlı Plajı

Çınar Plajı'nın biraz ilerisindedir.  Çınar Plajı gibi taşlık bir yapıdadır ve daha küçüktür. Yemek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir kafe bulunmaktadır. Plajın etrafı piknik yapabileceğiniz ormanlık alan ile kaplıdır.


Turnalı

Akbük yolu üzerinde küçük bir sahil köyüdür. Bölge tamamen sit alanı içindedir. Yapılaşma sadece eski köy evlerinden oluşmaktadır. Köyün kıyısı doğal taşlık yapıda bir plajdır. Plaj genel olarak sakindir ve tercih edilebilir.


Akbük Koyu

Gökova Körfezi sit alanı içerisinde yıllardan beri koruma altında kalmış ve keşfedilmemiş bir koydur.  Akyaka’dan, Gökova Körfezi boyunca devam eden yol ile ulaşabilirsiniz. Yol dardır ama güzeldir. Akbük'e ulaşana kadar geçtiğiniz yolun orman yapısı, yeşilin tonları sizi büyüleyecektir. Koyda deniz plaja sıfır konumdadır. Yapısal olarak taşlık bir plajdır. Geniş Akbük koyu suyu mükemmel temizlikte ve çok sakindir. Akyaka’ya ziyarete gelenlerin bu koya gitmek için plan yapmalarını öneririz.


İncekum Plajı

Gökova Körfezi gezi teknelerinin ve özel yatların uğrak limanıdır. Deniz yolunu tercih etmeyenlerin araç ile de ulaşabileceği İncekum Plajı, suyunun temizliği ve doğal yapısı nedeni ile tercih edilmektedir.  Gökova Körfezi içinde denize girilebilecek en güzel noktalardan biridir. İncekum Plajı'nı ziyaret etmek için mutlaka plan yapmanızı öneririz.


Sedir Adası Cleopatra Plajı

Akyaka’dan kalkan gezi tekleri ile Sedir Adası’na ulaşabilirsiniz. Antik tarihi kalıntılar ile dolu üç ada grubunun en büyüğüdür. Tarihi kalıntılar gerçekten görülmeye değer yapıdadır. Tarihi amfi tiyatro mutlaka görülmesi gereken bir eserdir. Adanın kuzey kısmında yer alan kumsal koruma altındadır.
Mısır Kraliçesi Cleopatra’nın bu kumları Mısır’dan getirttiği rivayet edilir ve güzelliğini bu kumlara borçlu olduğu söylenir. Bu nedenle adaya Cleopatra Adası da denilmektedir. Tarihte Kraliçe Cleopatra ile sevgilisi Romalı Komutan Antonius’un bu adada buluştukları söylenir.
Sedir Adası'nın kumları çok özeldir. Kumlar koruma altındadır. Kumsala gelenlerin kumlardan örnek almalarına izin verilmez. Cleopatra Plajı, Sedir Adası'nı mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler sınıfına sokmuştur.
Tatilinizi hareketli, heyecanlı ve oksijeni bol Akyaka’da yaşamak istiyorsanız Huzurhan Otel Turizm Tesisi Yönetiminden bilgi alabilir, kendinize güzel bir tatil programı yapabilirsiniz.
Sizleri Huzurhan Otel Turizm Tesisimizde Ağırlamaktan Mutluluk Duyacağız.